Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανοδικά κινήθηκε ο σύνθετος PMI του Σεπτεμβρίου - Ανήλθε στις 54 μονάδες

Γερμανία: Ανοδικά κινήθηκε ο σύνθετος PMI του Σεπτεμβρίου - Ανήλθε στις 54 μονάδες
Προβληματίζει η πορεία δύο ταχυτήτων, σε υπηρεσίες και μεταποίηση
Άνοδο της παραγωγικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία καταδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI ανήλθε σε 54 μονάδες, από 53,7 μονάδες τον Αύγουστου.
Ενισχυμένη διαμορφώθηκε και η δραστηριότητα στο τομέα των υπηρεσιών, με το δείκτη να αγγίζει τις 55,4 μονάδες, αυξημένος από τις 54,9 μονάδες του Αυγούστου.
Ωστόσο, ο μεταποιητικός PMI βρέθηκε στα χαμηλά 15μήνου, σημειώνοντας πτώση στις 50,3 μονάδες, οριακά πάνω από το κατώφλι των 50 μονάδων, που σηματοδοτούν ανάπτυξη, ενώ και ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής παρουσίασε κακή επίδοση, στις 51,1 μονάδες.
Τον Αύγουστο, ο μεταποιητικός PMI είχε ανέλθει σε 51,4 μονάδες και ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής τις 51,5 μονάδες.
Σύμφωνα με την έκθεση της Markit, παρόλο που ο σύνθετος δείκτης σημείωσε επίπεδα ανάπτυξης για 17ο συνεχόμενο μήνα, εντούτοις το στοιχεί που προβληματίζει είναι το ενισχυόμενο κενό, μεταξύ του τομέα των υπηρεσιών και του μεταποιητικού τομέα.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής, Oliver Kolodseike, «τα πρώτα στοιχεία του PMI για το Σεπτέμβριο, σκιαγραφούν μια μεικτή εικόνα για την υγεία της γερμανικής οικονομίας».
Σημείωσε, επίσης, ότι τα στοιχεία των παραγγελιών καταδεικνύουν, ότι η δραστηριότητα, ίσως, συνεχίσει να ενισχύεται με βραδύτερους ρυθμούς, ενώ τα στοιχεία του μεταποιητικού κλάδου, είναι η πιο «ύπουλη» απόδειξη της αστάθειας της γενικότερης ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας.
Μένει να δούμε, τονίζει ο ειδικός αναλυτής, αν ο τομέας της παραγωγής αγαθών περνάει σε φάση επιβράδυνσης ή αν τα πρόσφατα στοιχεία είναι απλώς μια προσωρινή κακή κατάσταση.

www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης