Τελευταία Νέα
Διεθνή

Popular: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δραστηριοτήτων λιανικής και καρτών της Citibank στην Ισπανία – Στα 238,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

Popular: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δραστηριοτήτων λιανικής και καρτών της Citibank στην Ισπανία – Στα 238,5 εκατ. ευρώ το τίμημα
Υπεγράφη η οριστική συμφωνία για την ολοκλήρωση της εξαγοράς μέσω της Bancopopular-e
Έπεσαν χθες οι τελικές υπογραφές για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των δραστηριοτήτων λιανικής και καρτών της Citibank στην Ισπανία από την Banco Popular.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Banco Popular, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 238,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τόσο τις δραστηριότητες λιανικής της Citibank στην Ισπανία όσο και των πιστωτικών καρτών.
Σημειώνεται ότι η Banco Popular ανακοίνωσε στις 23 Ιουνίου τη συμφωνία που επετεύχθη με τη Citibank Ισπανίας για την απόκτηση των εν λόγω δραστηριοτήτων, εκτιμώντας ότι το καθαρό ποσό για την εξαγορά θα φθάσει τα 240 εκατ. ευρώ.
Επίσης, είχε ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Bancopopular-e, που είναι η αγοράστρια, θα προχωρούσε σε ενίσχυση των κεφαλαίων της κατά 489 εκατ. ευρώ.
Με αυτή τη συναλλαγή, η Popular αποκτά ένα χαρτοφυλάκιο 1,2 εκατομμυρίων πελατών, περίπου 2,3 δισ. ενεργητικό, 2 δισ. σε καταθέσεις, ένα δίκτυο 45 υποκαταστημάτων και επιπλέον 950 εργαζομένους.
Παράλληλα, αποκτά 1,1 εκατ. πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων προκύπτουν δάνεια 1,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης