Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου δείχνει η πρώτη ανάγνωση του Σεπτεμβρίου

Κίνα: Ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου δείχνει η πρώτη ανάγνωση του Σεπτεμβρίου
Στις 50,5 μονάδες η πρώτη ανάγνωση του μεταποιητικού PMI, από την HSBC και την Markit
Απροσδόκητη ενίσχυση του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε η HSBC και η Markit στην Κίνα, σε μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων του Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, η μέτρηση της HSBC φέρνει τον μεταποιητικό δείκτη PMI στις 50,5 μονάδες, αυξημένο από τις 50,2 μονάδες του Αυγούστου.
Επιπλέον, το η μέτρηση έρχεται να διαψεύσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για συνολική πτώση στις 50 μονάδες, στα όρια της ανάπτυξης.
Στις επιμέρους, ωστόσο, μονάδες μέτρησης, τα δεδομένα είναι μεικτά.
Για παράδειγμα, η πρώτη μέτρηση δείχνει ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στις παραγγελίες προς εξαγωγή και γενικότερα στις νέες παραγγελίες, αλλά και ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης του δείκτη ανεργίας.
Ο επικεφαλής για την Κίνα, οικονομολόγος της HSBC, επεσήμανε πως «η οικονομική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου δείχνει σημάδια σταθεροποίησης του μεταποιητικού κλάδου», ωστόσο, «συνολικά η ανάπτυξη του κλάδου αναμένεται μετριοπαθής».
Ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την κινεζική οικονομία, ο Hogbin Qu, επισημαίνει την πτώση της αγοράς ακινήτων, ενώ τόνισε ότι αναμένει «μεγαλύτερη νομισματική χαλαρότητα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.
Η τελική ανάγνωση του δείκτη αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης