Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλείει το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο L. Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας)

Αποκλείει το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών της Γαλλίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο L. Fabius (ΥΠΕΞ Γαλλίας)
Η Γαλλία, μάλιστα, είναι η μόνη χώρα πλην των ΗΠΑ που έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχο χτυπήμα
Αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα του να πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας L. Fabius παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προχωρήσει σε πλήγματα κατά στόχων της ίδιας οργάνωσης στο Ιράκ.
Η Γαλλία, μάλιστα, είναι η μόνη χώρα πλην των ΗΠΑ που έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχο χτυπήμα.
Ερωτώμενος γιατί η Γαλλία χτυπά μόνον εντός του Ιράκ και όχι εντός της Συρίας, ο κ. Fabius δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η ιρακινή κυβέρνηση έχει ζητήσει αεροπορική συνδρομή και προστασία.
«Αποφασίσαμε να δεχθούμε, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και ο πρόεδρος Hollande διέταξε αεροπορικό πλήγμα, το οποίο διεξήχθη προ ημερών», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός.
Η Γαλλία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει την μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, δεν έχει ωστόσο σκοπό να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος εντός του συριακού εδάφους από αέρος.
Ο κ. Fabius τάχθηκε τέλος υπέρ «ενός κάποιου γενικού ρόλου» του Ιράν στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς να αποτελεί μέλος της συμμαχίας, ωστόσο δεν προσδιόρισε ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης