Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Στην ανάπτυξη θα επιστρέψει η Ευρωζώνη το β’ 6μηνο του 2014 - Ανεδαφικοί οι φόβοι για τη Γερμανία

Bundesbank: Στην ανάπτυξη θα επιστρέψει η Ευρωζώνη το β’ 6μηνο του 2014 - Ανεδαφικοί οι φόβοι για τη Γερμανία
"Το θετικά σημάδια υπερτερούν των αρνητικών"
Να καθησυχάσει τις ανησυχίες περί ύφεσης της γερμανικής οικονομίας επιχειρεί η Bundesbank, η οποία αναμένει σημαντική βελτίωση των οικονομικών δεικτών το β' 6μηνο του 2014.
Σε σημερινό της σημείωμα, η γερμανική κεντρική τράπεζα εκτιμά πως οι φόβοι περί κατάρρευσης των θετικών προοπτικών ανάπτυξης είναι ανεδαφικοί, εξηγώντας πως τα θετικά σημάδια υπερτερούν των αρνητικών.
«Τα μεγέθη στο βιομηχανικό κλάδο είναι αρκετά αυξημένα. Τα αδύναμα στοιχεία του β’ 3μηνου είναι απίθανο να επαναληφθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Μετά την απογοήτευση του Ιουνίου, τα δεδομένα του Ιουλίου μας εξέπληξαν ευχάριστα» επισημαίνει η γερμανική τράπεζα.
«Επικουρικά με το θετικό επιχειρηματικό κλίμα, η αγορά εργασίας βρίσκεται σε θετικό έδαφος ενώ οι καταναλωτές δεν αναμένεται να επηρεαστούν δυσμενώς από το σκιώδες οικονομικό περιβάλλον» εξηγεί εν συνεχεία.
Όσον αφορά την Ευρώπη, παρά την ύφεση του -0,6%, η Bundesbank εκτιμά πως το β’ 6μηνο του 2014 η οικονομία θα διέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Τα απογοητευτικά στοιχεία του Ιουλίου αντανακλάσουν μεμονωμένους παράγοντες, γεγονός που δεν συνάγει μακροπρόθεσμα προβλήματα» καταλήγει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης