Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso: H Ευρώπη θα αποφύγει την ύφεση - Μήνυμα προς την ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού

Barroso: H Ευρώπη θα αποφύγει την ύφεση - Μήνυμα προς την ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού
Η τρέχουσα κρίση που σχετίζεται με το ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της
Tην πεποίθηση πως η Ευρώπη θα αποφύγει την ύφεση εκφράζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, José Manuel Barroso.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφύγει την ύφεση" τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
Όπως επισήμανε, η Κομισιόν στηρίζει πλήρως τη δράση της ΕΚΤ στην κατεύθυνση σταθεροποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξηγώντας πως η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για το συμφέρον της Ευρωζώνης.
Ταυτόχρονα ο Barroso εκφράζει τη βεβαιότητα πως οι επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας, στην τρέχουσα συγκυρία, είναι πολύ καλύτερες από ότι ήταν στο παρελθόν.
"H Eυρώπη απέφυγε τη χρηματοπιστωτική αστάθεια και μια τεράστια ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Θεωρώ πως η τρέχουσα κρίση που σχετίζεται με το ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της", σημείωσε επίσης ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, η πενταετής θητεία του οποίου λήγει τον Οκτώβριο.
"Παρά αυτές τις μικρές νίκες της Ευρώπης, η ΕΚΤ πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης