Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barron's: Στα 25 δολάρια αναμένεται να φτάσει η μετοχή της Bank of America, ως το 2017

Barron's: Στα 25 δολάρια αναμένεται να φτάσει η μετοχή της Bank of America, ως το 2017
Επιστροφή 50% θα μπορούσαν να έχουν οι επνδυτές της BofA την επόμενη τριετία
Η μετοχή της Bank of America θα μπορούσε να ενισχυθεί ως και 50%, προέβλεψε σε άρθρο του ο ειδικός αναλυτής, Jack Hough.
Η μετοχή της τράπεζας έκλεισε την Παρασκευή στα 16,95 δολάρια, και μια αύξηση της τάξεως του 50% θα μπορούσε να την φέρει στα 25 δολάρια, με τον αναλυτή της Barron’s να θεωρεί ότι αυτό το σενάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Από το επόμενο έτος, αναφέρει ο Hough, οι επενδυτές της BofA θα δουν να συμβαίνουν δύο πράγματα: έναν αρκετά ξεκάθαρο ισολογισμό εσόδων και ένα αξιοπρεπές μέρισμα.
Ειδικότερα, ο Hough γράφει ότι, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, τα κέρδη θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 2 δολάρια ανά μετοχή, ως το 2017, και με λιγότερες νομικές κυρώσεις και αύξηση των μερισμάτων, οι μέτοχοι θα μπορούσαν να δουν επιστροφή 50% ή και περισσότερο, την εν λόγω περίοδο.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η εκτίμηση για την φετινή χρονιά είναι αύξηση της μετοχής κατά 0,75 δολάρια.
Σύμφωνα με Hough, η BofA θεωρεί ότι έχει επιλύσει το 95% των απειλούμενων, ή ήδη κατατιθεμένων αιτήσεων, για τίτλους ενυπόθηκων δανείων.
Και ενώ ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ρυθμιστικές διαδικασίες και κυρώσεις σχετικά με το σκάνδαλο Libor, ο Hough λέει ότι η έκθεση της BofA σε αυτές είναι περιορισμένη.
Ο CEO της τράπεζας, Brian Moynihan, ανέφερε στον Hough ότι η τράπεζα ήδη βλέπει ένα αυξανόμενο κέρδος στις περισσότερες βασικές επιχειρήσεις, με αυτά τα κέρδη, ωστόσο, να αντισταθμίζονται από το κόστος κληρονομιά.
Τα χειρότερα μπορεί να έχουν παρέλθει, για την Bank of America, αλλά όπως τόνισε ο Moynihan στον Hough, «η τιμή της μετοχής εξαρτάται από την ψυχολογία της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης