Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: «Πάγωσαν» οι δυτικές επενδύσεις στη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων - Αποχωρεί η αμερικανική Blackstone

FT: «Πάγωσαν» οι δυτικές επενδύσεις στη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων - Αποχωρεί η αμερικανική Blackstone
Τέλος στις προσπάθειες της Βlackstone να εισέλθει δυναμικά στην αγορά της Ρωσίας
Αποχωρεί από τη Ρωσία ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Blackstone, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η Blackstone, η οποία δεν διαθέτει γραφείο στη Ρωσία, επέλεξε να μην ανανεώσει τα συμβόλαιά της με τους συμβούλους τους οποίους απασχολούσε στη χώρα του Vladimir Putin.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, η κίνηση αυτή βάζει τέλος στις προσπάθειες της Βlackstone να εισέλθει δυναμικά στην αγορά της Ρωσίας.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος Ρώσων ιδιωτών που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο, καθώς και κατά βιομηχανικών και τραπεζικών ομίλων, οδήγησε στο «πάγωμα» των δυτικών επενδύσεων στη Ρωσία.
Παράλληλα, η απόφαση της Blackstone, επηρεάστηκε από το γεγονός ότι ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος δεν κατάφερε να εντοπίσει τις κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες, κατά την τελευταία τριετία.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η DMC Partners, ένας όμιλος private equity, ο οποίος είχε ιδρυθεί από τρία πρώην στελέχη της Goldman Sachs, έβαλε «λουκέτο».
Επίσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η οποία στήριξε μερικά από τα πιο επιτυχημένα equity funds της Ρωσίας τα τελευταία 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Baring Vostok, έχει επίσης αναστείλει τις επενδύσεις στη χώρα.
Όπως σημειώνουν οι FT, οι διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στη Ρωσία, ακόμη και πριν την επιβολή των κυρώσεων, επικαλούμενοι τη διαφθορά, την πολιτική παρέμβαση και το περίπλοκο δικαστικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης