Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικές εξελίξεις στη Σκοτία - Παραιτείται ο Πρωθυπουργός και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Alex Salmond

Πολιτικές εξελίξεις στη Σκοτία - Παραιτείται ο Πρωθυπουργός και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Alex Salmond
Το 55% των Σκοτσέζων τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκοτία, καθώς ο Πρωθυπουργός και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Alex Salmond υπέβαλε την παραίτησή του.
Ο Αlex Salmond, ο οποίος είχε επενδύσει το πολιτικό του μέλλον στην ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο.
Το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος επέδρασε καταλυτικά στην απόφαση του Σκοτσέζου πρωθυπουργού, ο οποίος με διάγγελμά του, ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Εκτός του πρωθυπουργικού θώκου, ο Alex Salmond παραιτήθηκε και από την ηγεσία του SNP(Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας).
«Ο χρόνος μου ως αρχηγός της Σκοτίας τελείωσε καθώς το όνειρο της ανεξαρτησίας πέθανε» επισήμανε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του.
Σημειώνεται πως ο Alex Selmond διατελούσε ως πρωθυπουργός της Σκοτίας από το 2007.
«Είμαι περήφανος για την εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ και ευχαριστώ του 1,6 εκ. ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν» διέτεινε παράλληλα.
Κατά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Alex Salmond υποστήριξε ότι σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και κάλεσε τους πολίτες όλης της χώρας να κάνουν το ίδιο, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον αναμένει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Λονδίνου προς τη Σκοτία για περισσότερες εξουσίες και αρμοδιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης