Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε εξέλιξη οι διεργασίες για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία – Σήμερα η έγκριση σχετικού νόμου

Ισπανία: Σε εξέλιξη οι διεργασίες για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία – Σήμερα η έγκριση σχετικού νόμου
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα προσφύγει η ισπανική κυβέρνηση
Το «πράσινο φως» στον νόμο για τα δημοψηφίσματα αναμένεται να δώσει σήμερα το καταλανικό κοινοβούλιο, στο οποίο ο πρόεδρος της περιφερειακής διοίκησης της περιοχής, Αρτούρο Μας, θα βασιστεί προκειμένου να διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Καταλονίας.
Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να αντικρούσει ως παράνομα τόσο το δημοψήφισμα όσο και τον σχετικό νόμο.
Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Σκοτίας, ο Αρτούρο Μας έχει προγραμματίσει σύσκεψη προκειμένου να υπάρξει αποτίμησή του.
Αργότερα μέσα στην ημέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του καταλονικού κοινοβουλίου προκειμένου να εγκριθεί ο νόμος για τα δημοψηφίσματα, που είναι το μόνο που απομένει προκειμένου ο Αρτούρο Μας να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις 9 Νοεμβρίου υπό νόμιμο πλαίσιο.
Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που το Κοινοβούλιο εγκρίνει το νέο διάταγμα, βασιζόμενο στη στήριξη του 79% των μελών του, ο Αρτούρο Μας θα είναι έτοιμος να υπογράψει το σχετικό διάταγμα.
Από την πλευρά της, η ισπανική κυβέρνηση είναι εν αναμονή των σχετικών εξελίξεων και εμφανίζεται έτοιμη να αντιδράσει, συγκαλώντας έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου μέσα στο σαββατοκύριακο, με σκοπό να προσφύγει εναντίον του νόμου και του δημοψηφίσματος στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης