Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ford: Μειώνει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Κολονίας – Αιτία, η χαμηλή ζήτηση σε αγορές-κλειδιά της Ευρώπης

tags :
Ford: Μειώνει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Κολονίας – Αιτία, η χαμηλή ζήτηση σε αγορές-κλειδιά της Ευρώπης
Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 11 ημέρες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο
Σε μείωση της παραγωγής της στο εργοστάσιο που έχει στην Κολονία της Γερμανίας θα προχωρήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης σε ορισμένες αγορές-κλειδιά της Ευρώπης.
Η αυτοκινητοβιομηχανία θα περιορίσει σε συνολικά 11 ημέρες την παραγωγή τόσο τον Οκτώβριο όσο και τον Νοέμβριο, επικαλούμενη τη χαμηλή ζήτηση το δεύτερο ήμισυ του έτους.
Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις επιβατηγών αυτοκινήτων στην Ευρώπη ενισχήθηκαν κατά 1,8% τον Αύγουστο, στις 701.118 οχήματα, όμως η ζήτηση υποχώρησε σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές, επιτείνοντας τις ανησυχίες μεταξύ των αναλυτών για την μείωση των προοπτικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ford, θα κάνει αίτηση για χρήση του προγράμματος επιχορηγήσεων της μερικής απασχόλησης από τη γερμανική κυβέρνηση, που θα επηρεάσει περίπου 4.000 εργαζομένωους στην Κολονία.
Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο απασχολούνται 17.300 άτομα.
Το εν λόγω πρόγραμμα είχε χρησιμοποιηθεί από πολλές επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από την κρίση την περίοδο 2008-09, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν θέσεις εργασίας περικόπτοντας τις ώρες εργασίας τους όταν η λειτουργία ενός εργοστασίου περιοριζόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης