Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα διεθνή μέσα για το δημοψήφισμα στη Σκοτία - Ο Cameron σώθηκε από την καταστροφή - Ανοίγει ο δρόμος για την αποκέντρωση

Τα διεθνή μέσα για το δημοψήφισμα στη Σκοτία - Ο Cameron σώθηκε από την καταστροφή - Ανοίγει ο δρόμος για την αποκέντρωση
Ο Cameron πρέπει να ανταποκριθεί στη υπόσχεσή του για ενίσχυση των εξουσιών του Εδιμβούργου
Με ανακούφιση υποδέχονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, ωστόσο προειδοποιούν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι γεμάτο προκλήσεις για τον πρωθυπουργό Cameron. 
Το βρετανικό BBC αναφέρει ότι μετά την επικράτηση του «όχι», η προσοχή στρέφεται στη βρετανική κυβέρνηση και το αν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της για αύξηση της επιρροής του Κοινοβουλίου της Σκοτίας.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, κάνει λόγο για ράλι ανακούφισης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι Σκοτσέζοι επέλεξαν να παραμείνουν στο «άρμα» του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal μεταδίδει ότι το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκοτίας, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω αποκέντρωση της κεντρικής διοίκησης.
Προειδοποιεί ωστόσο ότι τα εμπόδια είναι μεγάλα και η πίεση προς τον πρωθυπουργό Cameron δεν θα αποκλιμακωθεί, παρά το θετικό αποτέλεσμα.
Η διαδικασία ενίσχυσης των εξουσιών του Εδιμβούργου δεν είναι απλή.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι συνομιλίες, στις οποίες θα λάβουν μέρος όλα τα πολιτικά κόμματα, θα ξεκινήσουν άμεσα.
Το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκοτίας, διατηρεί τη βρετανική οικονομία στον σωστό δρόμο, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Ωστόσο, σημειώνει, το δημοψήφισμα δρομολόγησε μια σειρά από πολιτικές και συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν και θα μετασχηματίσουν μακροπρόθεσμα τη βρετανική οικονομία.
Το αμερικανικό CNN αναφέρει ότι η παραμονή της Σκοτίας στη Μ. Βρετανία, έσωσε τον πρωθυπουργό David Cameron από την καταστροφή.
Ωστόσο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της χώρας του αλλά και του Συντηρητικού κόμματος.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μάχη στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να εκπληρώσει το τίμημα για την επιλογή του λαού των Σκοτσέζων να κρατήσει ενωμένη τη Μ. Βρετανία των 4 εθνών, ενισχύοντας τις εξουσίες του Εδιμβούργου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης