Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικονομικό σκάνδαλο πλήττει τον Ιταλό πρωθυπουργό M. Renzi - Δικαστική έρευνα κατά του πατέρα του για «δόλια χρεοκοπία»

Οικονομικό σκάνδαλο πλήττει τον Ιταλό πρωθυπουργό M. Renzi - Δικαστική έρευνα κατά του πατέρα του για «δόλια χρεοκοπία»
Ο νυν πρωθυπουργός M. Renzi και μία από τις αδελφές του εμφανίζονταν ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας από το 1999 μέχρι το 2003
Ο Τiziano Renzi πατέρας του Ιταλού πρωθυπουργού Μatteo Renzi, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία της Γένοβας με την κατηγορία της δόλιας χρεοκοπίας, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα Il secolo XIX.
Η εταιρεία Chil Srl, την οποία είχε ιδρύσει κοντά στη Φλωρεντία ο πρεσβύτερος κ. Renzi με αντικείμενο τη διανομή εφημερίδων και περιοδικών φέρεται ότι εγκατέλειψε το 2005 την έδρα στη Γένοβα χωρίς να εξοφλήσει τα συσσωρευμένα ενοίκιά που χρωστούσε. Άφησε επίσης το κτήριο σε πολύ κακή κατάσταση.
Ο Tiziano Renzi εναντίον του οποίου είχε προσφύγει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, πούλησε στο μεταξύ την εταιρεία του σε Γενοβέζο επιχειρηματία, όμως λίγο αργότερα, το 2013, η Chil κήρυξε πτώχευση. Τότε άρχισε και η δικαστική έρευνα για δόλια χρεοκοπία.
Μέχρι στιγμής οι δικαστικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει, τις πληροφορίες της εφημερίδας.
Σύμφωνα πάντα με την Il secolo XIX, η εταιρεία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό να καταβάλει ενοίκια συνολικού ύψους 11.000 ευρώ και τα δικαστικά έξοδα.
Ο νυν πρωθυπουργός M. Renzi και μία από τις αδελφές του εμφανίζονταν ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εταιρείας από το 1999 μέχρι το 2003, πολλά χρόνια πριν από τα γεγονότα που είναι υπό διερεύνηση από τη δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης