Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την παραμονή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προεξοφλούν οι αγορές - Σε υψηλό δύο ετών η στερλίνα

Την παραμονή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προεξοφλούν οι αγορές - Σε υψηλό δύο ετών η στερλίνα
Σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου το βρετανικό νόμισμα
Την παραμονή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προεξοφλούν οι αγορές, καθώς το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται σε υψηλό δύο ετών έναντι του ευρώ.
Με το δημοψήφισμα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και 4,3 εκατομμύρια Σκοτσέζους να προσέρχονται στις κάλπες, η στερλίνα ενισχύεται σε υψηλό δύο ετών έναντι του ευρώ και σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί στα 0,7891 ευρώ/στερλίνα – επίπεδο το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2012.
Παράλληλα, η στερλίνα ενισχύεται στα 1,6388 στερλίνες/δολάριο ανακάμπτοντας από τα 1,6051 στερλίνες/δολάριο της προηγούμενης εβδομάδας, το οποίο επρόκειτο για χαμηλό 10 μηνών.
«Φαίνεται πως οι πολίτες θα ψηφίσουν “όχι” στο δημοψήφισμα. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη στερλίνα» αναφέρει ο Ian Gunner, αναλυτής της Atlana Hard Currency Fund.
Ας σημειωθεί πως τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για το δημοψήφισμα της Σκοτίας θα ανακοινωθούν στις 08:00 (ώρα Ελλάδας).
Πάντως, το σύνολο των δημοσκοπήσεων δίνουν οριακό προβάδισμα στο "Όχι", γεγονός που αμβλύνει σημαντικά τις ανησυχίες των επενδυτών διεθνώς.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης