Διεθνή

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Σκοτία – Έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στην Καταλονία αύριο για τα δημοψηφίσματα

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Σκοτία – Έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στην Καταλονία αύριο για τα δημοψηφίσματα
Άμεση θα είναι η απάντηση διαμηνύει η ισπανική κυβέρνηση
Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, καθώς στην Καταλονία, περιοχή που διεκδικεί την απόσχισή της από την Ισπανία, έχει προγραμματιστεί για αύριο έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού Κοινοβουλίου, με κύριο θέμα την έγκριση νόμου για τα δημοψηφίσματα.
Από την πλευρά της η ισπανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι σε περίπτωση που εγκριθεί ο νόμος και υπάρξει αίτημα δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία, η απάντησή της θα είναι άμεση.
Όπως επισημαίνεται σε ισπανικές ιστοσελίδες, η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για κάθε σενάριο που πιθανόν προκύψει μετά την ψήφιση του νόμου για τα δημοψηφίσματα αύριο, Παρασκευή, ενώ ετοιμάζει έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ακόμη και το Σάββατο, ώστε αν το διάταγμα υπογραφεί την Παρασκευή από τον καταλανό πρόεδρο, να αμφισβητηθεί την επομένη.
Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της Ολομέλειας του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας το τρίημερο 23-25 Σεπτεμβρίου και γι' αυτό η κυβέρνηση, αν χρειαστεί να εντείνει τις ενέργειές της ενάντια στον νόμο για τα δημοψηφίσματα, επιθυμεί η προσφυγή της ενάντια στο σχετικό διάταγμα να προστεθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης