Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom και Lukoil επιθυμούν περαιτέρω επενδύσεις στο Μεξικό

Gazprom και Lukoil επιθυμούν περαιτέρω επενδύσεις στο Μεξικό
Η είσοδος των ξένων κεφαλαίων στο μεξικανικό τομέα ενέργειας επιτράπηκε μόλις πέρσι
Στο τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Μεξικού επιθυμούν να επενδύσουν οι ρωσικοί ενεργειακοί κολοσσοί Gazprom και Lukoil.
Ο CEO της οργάνωσης για την προώθηση των επενδύσεων και του εμπορίου ProMexico, Francisco Gonzalez Diaz, δήλωσε ότι στο Μεξικό προωθούνται, επιπλέον, μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στις κρατικές εταιρείες ενέργειας της χώρας.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Gazprom Neft είχε ανακοινώσει τα πλάνα της για επέκταση στην παραγωγή πετρελαίου του Μεξικού, ενώ η Lukoil υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη μεξικανική κρατική εταιρεία πετρελαίου και πετροχημικών Pemex, τον Ιανουάριο.
Η Lukoil έχει, επίσης, στα πλάνα της την ενίσχυση και συμμετοχή στα υπεράκτια έργα στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ η Gazprom επιθυμεί την επένδυση σε έργα υποδομής, κυρίως δε σε έργα εκσυγχρονισμού του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου στο Μεξικό.
Να επισημανθεί ότι για περισσότερα από 70 χρόνια τα ξένα κεφάλαια δεν ήταν ευπρόσδεκτα στην αγορά ενέργειας του Μεξικού, κάτι που άλλαξε με ειδική μεταρρύθμιση μόλις το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης