Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά ευρώ, γεν και χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Σε νέα χαμηλά ευρώ, γεν και χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Το ευρώ έχει καταγράψει χαμηλό 14 μηνών, στο 1,28 δολάριο και το γεν χαμηλό έξι ετών
Ενισχύεται το δολάριο μετά τις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Fed, την Τετάρτη, η οποία διατήρησε αμετάβλητο το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την αύξηση των μηδενικών επιτοκίων.
Το ευρώ έχει καταγράψει χαμηλό 14 μηνών, στο 1,28 δολάριο και το γεν χαμηλό έξι ετών.
Η πτώση επεκτείνεται και στον χρυσό.
Στην αγορά συναλλάγματος, οι επενδυτές προχωρούν σε αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων τους μετά την ανακοίνωση από τη Fed ότι θα διατηρηθούν χωρίς αλλαγές τα βασικά επιτόκια για μια «σημαντική» χρονική περίοδο.
Το μήνυμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες για αύξηση των επιτόκιων νωρίτερα του αναμενόμενου.
Επιπλέον, η Fed ανακοίνωσε τις νέες προβλέψεις της σχετικά με τα επιτόκια, σημειώνοντας ότι το βασικό επιτόκιο θα διαμορφωθεί το 2015 στο 1,375%, πάνω από το 1,125% που είχε αναφερθεί αρχικώς και το 2016 στο 2,875% από 2,5% προηγουμένως.
Αυτή η πιθανότητα έδωσε νέα ώθηση στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ και το γεν.
Ειδικότερα, η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,30 δολάριο, καταγράφοντας νέο χαμηλό 14 μηνών, στο 1,283 δολάριο.
Όσον αφορά το γεν, καταγράφηκαν νέα χαμηλά έξι ετών, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 108,6 γεν.
Η πτώση αυτή είχε ως αποτέλεσμα απώλειες μεγαλύτερες του 1% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.
Μεγαλύτερη αντίσταση στην πτώση παρουσιάζει η στερλίνα.
Οι επενδυτές είναι σε επιφυλακή εν αναμονή και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.
Η στερλίνα διαπραγματεύεται στο 1,63 δολάριο, μακριά από τα χαμηλά που κατέγραψε κατά τη διάρκεια του μήνα, κοντά στο 1,6 δολάριο.
Η «αναρρίχηση» του δολαρίου φρέναρε εκ νέου την πορεία του χρυσού, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να καταγράφει χαμηλά οκτώμισι μηνών, κάτω από τα 1.220 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης