Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toshiba: Ανακοίνωσε περικοπές θέσεων στο τομέα παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών

tags :
Toshiba: Ανακοίνωσε περικοπές θέσεων στο τομέα παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών
Με στόχο να μειώσει τα πάγια έξοδά της κατά 20 δισ. γιεν
Κατά 20% σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό που εργάζεται στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Toshiba.
Με στόχο να μειώσει τα πάγια έξοδά της κατά 20 δισ. γιεν και «να διασφαλίσει συνεπές κέρδος», αναμένεται να προβεί σε απολύσεις 900 εργαζομένων της.  
Ο ιαπωνικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών, ο οποίος το Μάιο προέβλεψε ότι θα τετραπλασιάσει τα κέρδη της ως το 2017, δήλωσε ότι η μείωση του προσωπικού «έχει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό του τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε κερδοφόρα business-to-business επιχείρηση».
Ελπίζει, επιπλέον, η Toshiba πως οι πωλήσεις business-to-business του εν λόγω τομέα θα αυξηθούν κατά 50% το έτος χρήσης του 2016.
Η εταιρεία υπολογίζει πως η αναδιάρθρωση θα μειώσει τα λειτουργικά έσοδά της κατά 45 δισ. γιεν προ φόρων, ωστόσο δεν προέβη σε υποτίμηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο των εσόδων της χρονιάς, καθώς άλλοι τομείς της «αναμένεται να έχουν ανεπτυγμένες πωλήσεις και λειτουργικά έσοδα».
Εκτός από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει και έξοδο από κάποιες χαμηλού κέρδους αγορές, η οποία θα έχει ως συνέπεια τη συρρίκνωση των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης