Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει ο Erdogan τα δημοσιεύματα περί στήριξης των τζιχαντιστών από την Τουρκία

Διαψεύδει ο Erdogan τα δημοσιεύματα περί στήριξης των τζιχαντιστών από την Τουρκία
Δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Άγκυρα «κάνει τα στραβά μάτια» στο θέμα της στρατολόγησης τζιχαντιστών στο έδαφός της
O πρόεδρος της Τουρκίας R. Εrdogan αρνήθηκε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τις ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία και διέψευσε τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η Άγκυρα «κάνει τα στραβά μάτια» στο θέμα της στρατολόγησης τζιχαντιστών στο έδαφός της.
Αρκετά έντυπα μέσα στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων της εφημερίδας New York Times και του περιοδικού Newsweek, δημοσίευσαν πρόσφατα άρθρα σύμφωνα με τα οποία το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να υπολογίζει σε μια σταθερή ροή μαχητών που στρατολογούνται στην Τουρκία, η οποία γειτνιάζει με τη Συρία.
«Η Τουρκία τάσσεται εναντίον όλων των ειδών τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν αποδεχτήκαμε ποτέ τον όρο "Ισλαμική τρομοκρατία" και δεν θα τον αποδεχθούμε ποτέ», δήλωσε ο κ. Εrdogan, κατά τη διάρκεια ομιλίας ενώπιον εκπροσώπων συνδικάτων, που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Το να απεικονίζεται η Τουρκία ως μία χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία είναι αγενές», επισήμανε ο κ. Εrdogan.
Αναλυτές εκτιμούν ότι εκατοντάδες Τούρκοι πολεμούν ήδη στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και πιστεύουν ότι η οργάνωση διαθέτει παράνομα δίκτυα υποστήριξης που δρουν στην Τουρκία.
Η Τουρκία υποστήριξε τη συγκρότηση ενός διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε απευθείας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης, γεγονός που εγείρει ερωτήματα στις ΗΠΑ για την αφοσίωση της Τουρκίας.
Το Ισλαμικό Κράτος άλλωστε κρατεί ομήρους 49 Τούρκους στο Ιράκ. Μεταξύ αυτών βρίσκονται υψηλόβαθμοι διπλωμάτες και η ανησυχία για την ασφάλειά τους ολοένα και αυξάνεται, ειδικά μετά τους πρόσφατους αποκεφαλισμούς Αμερικανών και ενός Βρετανού ομήρου.
Αργότερα εντός της ημέρας ο Εrdogan είχε μία συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του αρχηγού των γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
λαίσιο προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης