Διεθνή

Σκοτία: Ανεβάζει τους τόνους ο ηγέτης των Σκοτσέζων, Α. Salmond – Αποκαλεί «ηλίθιες» τις εταιρείες που είναι κατά της ανεξαρτησίας

Σκοτία: Ανεβάζει τους τόνους ο ηγέτης των Σκοτσέζων, Α. Salmond – Αποκαλεί «ηλίθιες» τις εταιρείες που είναι κατά της ανεξαρτησίας
Τις κατηγορεί ότι προωθούν εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών καθ' υποβολήν της βρετανικής κυβέρνησης
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, ο ηγέτης των Σκοτσέζων που είναι υπέρμαχοι της απόσχισής της από το Ηνωμένο Βασίλειο, Alex Salmond, ανεβάζει τους τόνους, επιτιθέμενος στις εταιρείες που αντιτίθενται σε αυτή την προοπτική.
Σε δηλώσεις του, τις αποκάλεσε «ηλίθιες» επειδή καλλιεργούν τον φόβο μεταξύ των Σκοτσέζων και προωθούν το «όχι» στην ψηφοφορία που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου.
Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και τράπεζες, όπως οι Lloyds και Royal Bank of Scotland, αλλά και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπως η Telefonica, τονίζουν τους κινδύνους που θα προκύψουν για τις ίδιες από ενδεχόμενη επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα.
Πέντε τράπεζες της Σκοτίας έχουν ανακοινώσει ότι θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους από τη Σκοτία, αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της ανεξαρτησίας.
Άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως οι Standard Life, BP, Shell, John Lewis και Asda, επίσης έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις μιας ανεξάρτητης Σκοτίας.
Ο Alex Salmond, σε ομιλία του στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του, σημείωσε ότι οι μεγάλες εταιρείες θα συνεχίσουν να υπαγορεύουν ένα σχέδιο καθ' υποβολήν της βρετανικής κυβέρνησης.
«Η Σκοτία δείχνει τη φιλία της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εταιρειών που είναι αρκούντως ηλίθιες να συνεχίζουν την εκστρατεία τρομοκράτησης που έχει ενορχηστρώσει ο βρετανός πρωθυπουργός», ανέφερε ο Salmond.
O ηγέτης των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας δεν έκανε λόγο για μποϊκοτάζ αυτών των εταιρειών, ωστόσο σημείωσε ότι οι Σκοτσέζοι έχουν εναλλακτικές επιχειρήσεις για να στραφούν έναντι αυτών που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία της Σκοτίας.
Μάλιστα, αναφερόμενος σε μήνυμα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Asda πριν από μερικές ημέρες, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για κάθε Asda υπάρχει μια Tesco που δηλώνει ότι δεν είναι αλήθεια ότι θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων».
Αντιθέτως, η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το διεξαγόμενο δημοψήφισμα μέχρι στιγμής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης