Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orange: Υπέβαλε προσφορά 3,4 δισ. ευρώ για την ισπανική Jazztel

tags :
Orange: Υπέβαλε προσφορά 3,4 δισ. ευρώ για την ισπανική Jazztel
Αν γίνει αποδεκτή, θα επιτρέψει στην Orange να διπλασιάσει το ποσοστό πρόσβασής της στην ισπανική αγορά ευρυζωνικού ίντερνετ
Προσφορά εξαγοράς της ισπανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού διαδικτύου Jazztel, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, υπέβαλε η Orange.
H Orange, έπειτα από μήνες σχετικών φημολογιών, έχει έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Jazztel, Leopoldo Fernandez Pujais, για την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία και ανέρχεται σε 14,48% και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την εξαγορά του 100% της ισπανικής εταιρείας προς 13 ευρώ ανά μετοχή, σε μετρητά, κάτι που σημαίνει ότι αποτιμά το 100% της εταιρείας σε 3,4 δισ. ευρώ.
Η δημόσια προσφορά τελεί υπό την αίρεση ότι θα γίνει αποδεκτή από το 50,01% των μετόχων, εκτός του προέδρου Pujais, αλλά και ότι η Jazztel δεν θα προχωρήσει στην αγορά της Yoigo.
Με τη συμφωνία αυτή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jazztel, L. Pujais, για το 14,48% που κατέχει στην εταιρεία και που αντιστοιχεί σε 36,3 εκατ. μετοχές, θα λάβει συνολικά 490 εκατ. ευρώ.
Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία και γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των μετόχων, που θεωρείται περισσότερο από πιθανό, καθώς η τιμή που δίνεται είναι η υψηλότερη από ποτέ, η Orange θα διπλασιάσει το ποσοστό πρόσβασής της στην ισπανική αγορά τηλεπικοινωνιών και ευρυζωνικού ίντερνετ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης