Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μουδιασμένη» η Angela Merkel από την ενίσχυση των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών - «Παραμένουμε πιστοί στην πολιτική μας»

«Μουδιασμένη» η Angela Merkel από την ενίσχυση των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών - «Παραμένουμε πιστοί στην πολιτική μας»
Iσχυρή άνοδος του AfD κατά τις χθεσινές κρατιδιακές εκλογές
Προσηλωμένη στο πολιτικό της σχέδιο εμφανίστηκε η Angela Merkel, καθιστώντας σαφές πως η εκλογική ενδυνάμωση των ευρωσκεπτικιστών δεν πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στην ασκούσα πολιτική.
Μιλώντας σε εκδήλωση του CDU, η Καγκελάριος της Γερμανίας αποσαφήνισε πως το αντιευρωπαϊκό γερμανικό κόμμα AfD δεν πρόκειται να χαράξει τις πολιτικές της κυβέρνησης, παρά την σημαντική ενδυνάμωση στις χθεσινές κρατιδιακές εκλογές.
«Η καλύτερη απάντηση στο AfD είναι η καλή διακυβέρνηση» ανέφερε η Angela Merkel.
«Παραμένουμε πιστοί στις πολιτικές μας και σκεφτόμαστε μονάχα την επιτυχία» συνέχισε η Καγκελάριος.
Σημειώνεται πως το AfD κατά τις χθεσινές εκλογές, κέρδισε το 10% των ψήφων στη Θουριγγία και το 12% στο Βρανδεμβούργο, ποσοστά πολύ υψηλότερα από το 5% που απαιτείτο για να μπει στα δύο κρατιδιακά κοινοβούλια.
«Το CDU δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το AfD» αποσαφήνισε εν συνεχεία η Καγκελάριος.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Ανησυχία προκαλεί στη Γερμανία η εκρηκτική άνοδος των ευρωσκεπτικιστών του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Δύο εβδομάδες μετά την είσοδό του στο τοπικό κοινοβούλιο της Σαξονίας, των ευρωφοβικό κόμμα εξέλεξε βουλευτές στα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Θουριγγίας.
Το AfD κερδίζει το 10% των ψήφων στη Θουριγγία και το 12% στο Βρανδεμβούργο, ποσοστά πολύ υψηλότερα από το 5% που απαιτείτο για να μπει στα δύο κρατιδιακά κοινοβούλια, σύμφωνα με τα exit polls της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης και με βάση τα πρώτα, προκαταρκτικά αποτελέσματα.
«Υπάρχει οργή στην ατμόσφαιρα», αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, για την οποία η άνοδος της AfD πλήττει «όλα τα κόμματα», αλλά ιδίως τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Angela Merkel, την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
Ο ιδρυτής και ηγέτης του νέου κόμματος, ο 52χρονος Μπερντ Λούκε, δήλωσε ότι τον «χαροποιεί αυτή η τεράστια ένδειξη εμπιστοσύνης» από μέρους του εκλογικού σώματος, υποστηρίζοντας ότι η AfD «ανανεώνει» τη γερμανική πολιτική.
Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) ενδέχεται να επιτύχει ένα αποτέλεσμα χωρίς προηγούμενο (28%, μικρή άνοδος) και να εκθρονίσει από τη Θουριγγία τους συντηρητικούς (34%), καθώς μπορεί να σχηματίσει μια πλειοψηφία μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD, 12,5%) και τους Πράσινους (5,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης