Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Μην υποτιμάται η αγορά εγγυημένων τίτλων της ΕΚΤ - Κίνδυνος για εμπλοκή των φορολογουμένων μέσω των κρατικών εγγυήσεων

Weidmann: Μην υποτιμάται η αγορά εγγυημένων τίτλων της ΕΚΤ - Κίνδυνος για εμπλοκή των φορολογουμένων μέσω των κρατικών εγγυήσεων
Η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική με τα τιτλοποιημένα προϊόντα τα οποία επρόκειτο να αγοράσει.
Οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να υποτιμούν τις κινητές αξίες που αποτελούν μέρος του νέου προγραμματος αγοράς εγγυημένων τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο Jens Weidmann, ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank μιλώντας στο CNBC.
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων που προέρχονται από τιτλοποιήσεις (ABS), σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνς και να ενισχύσει τον πληθωρισμό.
Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα πουλήσουν στην ΕΚΤ δάνεια και άλλες μορφές πίστωσης που έχουν ομαδοποιηθεί.
Η ΕΚΤ έχει δηλώσει ότι θα αγοράσει μόνο τα λιγότερο ριψοκίνδυνα assets, αλλά δεν θα αποκλείσει εκείνα που μπορεί να είναι ριψοκίνδυνα και η αγορά τους μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική.
Η τελευταία αυτή κατηγορία των assets θα απαιτήσουν δημόσιες εγγυήσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Σε αυτή τη βάση ο Weidmann ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα είναι πολύ προσεκτική με τα τιτλοποιημένα προϊόντα τα οποία επρόκειτο να αγοράσει.
Και αυτό για θα θέτουν επί τάπητος και την ευθύνη του φορολογουμένου, καθώς θα εμπεριέχουν κρατικές εγγυήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης