Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγκάντα: Συλλήψεις έξι τζιχαντιστών και κατασχέσεις εκρηκτικών υλικών

Ουγκάντα: Συλλήψεις έξι τζιχαντιστών και κατασχέσεις εκρηκτικών υλικών
Υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης από τους τζιχαντιστές της al-Shabab
Στο παρά πέντε γλίτωσε την τρομοκρατική επίθεση η Ουγκάντα, με τις αρχές να προβαίνουν σε συλλήψεις έξι υπόπτων μελών της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης al-Shabab.
Οι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, πιθανώς, αντίστοιχη αυτής που είχε λάβει χώρα σε εμπορικό πολυκατάστημα της Κένυας.
Μαζί με τους συλληφθέντες, οι αρχές προέβησαν και σε κατάσχεση εκρηκτικού υλικού, που βρέθηκε σε καταφύγιο της al-Shabab κατά τη διάρκεια αιφνίδιας επιδρομής των αρχών ασφαλείας της χώρας.
Όλοι οι συλληφθέντες είναι σομαλικής καταγωγής, χώρα προέλευσης πολλών ακραίων τζιχαντιστών, που πλήττουν τις αφρικανικές χώρες, ενώ βρίσκονται υπό ανάκριση και έπονται και νέες συλλήψεις.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απειλή της τρομοκρατίας  «αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά», ενώ είχε προειδοποιήσει τους πολίτες των ΗΠΑ στην Ουγκάντα το Σάββατο να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς μια επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας βρισκόταν υπό εξέλιξη.
Τα επίπεδα τρομοκρατικής απειλής κατά της Ουγκάντας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τη δράση της al-Shabab.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης