Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heineken: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την SABMiller

tags :
Heineken: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την SABMiller
Πιθανό ενδεχόμενο, η SABMiller να επανέλθει με νέα πρόταση
Έχοντας ως σκοπό να διατηρήσει «την κληρονομιά και την ταυτότητά της», η Heineken απέρριψε πρόταση εξαγοράς από τον κολοσσό της αγοράς μπύρας, SABMiller.
Η ολλανδική εταιρεία, η οποία παράγει και τις μπύρες Amstel, Tecate και Dos Equis, έχει την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη και ιστορία 150 ετών, ενώ αποτελεί πόλο έλξης των επενδυτών.
Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος έχει δει μεγάλες ανακατατάξεις, με τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως, την AB InBev και την SABMiller να έχουν ενισχύσει το πορτοφόλιο τους μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Η AB InBev είναι αυτή τη στιγμή ο πρωτοπόρος του κλάδου, με κατοχή μεριδίου επί των έξι μεγαλύτερων ετικετών μπύρας παγκοσμίως και συνεχείς επενδυτικές κινήσεις.
Ως προς την πρόταση της SABMiller στη Heineken, αυτή φαίνεται ότι είχε ως στόχο να προστατέψει την εταιρεία από μια ενδεχόμενη εξαγορά της από την AB InBev.
Συγχωνευθείσες οι δύο παραγωγοί μπύρας, θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν σε μέγεθος και επιρροή επί της αγοράς την AB InBev, ενώ θα έριχνε ο κόστος διανομής και παραγωγής του ποτού.
Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι η SABMiller θα ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στη Heineken, στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης