Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόπο να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος αναζητά η Δύση - Διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι - Hollande: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Τρόπο να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος αναζητά η Δύση - Διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι - Hollande: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
Στόχος ο συντονισμός της βοήθειας και των δράσεων για την ενότητα του Ιράκ
(upd)Διεθνής διάσκεψη για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιείται στο Παρίσι κατόπιν πρωτοβουλίας της γαλλικής κυβέρνησης.
Στόχος της διάσκεψης, όπως αναφέρει το Παρίσι, είναι «ο συντονισμός της βοήθειας, της υποστήριξης και των δράσεων για την ενότητα του Ιράκ και εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης».
"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο", δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande,m ατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης του Παρισιού.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε επίσης από τις χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη να υποστηρίξουν "με κάθε τρόπο" τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Συρία.
"Ο αγώνας των Ιρακινών κατά της τρομοκρατίας είναι και δικός μας αγώνας. Οφείλουμε να στρατευθούμε ξεκάθαρα, με πίστη και δύναμη στο πλευρό της ιρακινής ηγεσίας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο" απέναντι "στη μαζική τρομοκρατική απειλή" των τζιχαντιστών "κατά του Ιράκ, της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου", τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της γαλλικής κυβέρνησης είναι οι ΥΠΕΞ των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας - ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα - και η ιρακινή κυβέρνηση.
Το Ιράν, το οποίο είναι ο στενότερος σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή, ανέφερε ότι δεν θα συμμετέχει σε μία «διάσκεψη θέατρο».
Γαλλικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι στη διάσκεψη θα συζητηθεί επίσης η «συμμαχία προθύμων» στην οποία έχουν καλέσει οι ΗΠΑ, η οποία προβλέπει αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους ακόμα και στο έδαφος της Συρίας.
Σημειώνεται πως αρκετές αραβικές χώρες έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα των ΗΠΑ για μια συμμαχία κρατών κατά των τζιχαντιστών.

Πρώτη ενημέρωση: 08:30, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης