Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μείωση επιτοκίων - Σημαντική η επίπτωση πιθανών νέων μέτρων στον ισολογισμό

tags :
Draghi (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μείωση επιτοκίων - Σημαντική η επίπτωση πιθανών νέων μέτρων στον ισολογισμό
Η ανάκαμψη της ευρωζώνης θα συνεχιστεί σε μέτριους ρυθμούς
Δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για μείωση επιτοκίων, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία και παραβρέθηκε.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η λήψη νέων μέτρων θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον ισολογισμό της ΕΚΤ, υποδηλώνοντας προφανώς ότι τα περιθώρια δράσης της έχουν μειωθεί σημαντικά.
Ωστόσο, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει περαιτέρω δράση, εάν χρειαστεί.
Σύμφωνα με τον Draghi, οι επενδύσεις στην Ευρωζώνη θα επιστρέψουν μόνο εάν πλαισιωθούν από άλλες πολιτικές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν φιλόδοξες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Draghi θύμισε για ακόμη μία φορά ότι το σύμφωνο σταθερότητας μπορεί να αποτελέσει μια άγκυρα εμπιστοσύνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη χωρίς σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς εγγυημένων τίτλων (ABS) που ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο Draghi δήλωσε ότι μπορεί να ξεκινήσει με ή χωρίς εγγυήσεις.
Μάλιστα, ανέφερε ότι μπορεί να επεκταθεί αν υπάρχουν εγγυήσεις από τις κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης