Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Bloomberg: Πτώση 10% για τη στερλίνα, αν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Δημοσκόπηση Bloomberg: Πτώση 10% για τη στερλίνα, αν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Απειλή για τη στερλίνα ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Σκοτίας
Πτώση 10% απειλεί τη στερλίνα σε περίπτωση που οι Σκοτσέζοι ψηφίσουν «ναι» στην ανεξαρτησία της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ενδεχόμενη νίκη του «ναι», θα σημάνει υποχώρηση κατά 5-10% έναντι του δολαρίου, σε ορίζοντα μήνα, σύμφωνα με το 61% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg.
Το βρετανικό νόμισμα έχει ήδη υποχωρήσει κατά 5,5% από τα υψηλά πενταετίας που σημείωσε τον Ιούλιο, στα 1,7192 δολ.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η στερλίνα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, στα 1,6052 δολ., καθώς αυξάνεται το momentum των αποσχιστών ενισχύεται.
Σύμφωνα με τον Alan Clarke της Scotiabank, το ερώτημα που προκύπτει είναι είναι εάν θα πρόκειται για μία κακή ημέρα ή εάν η τάση θα συνεχιστεί καθώς ο κόσμος θα τρέπεται σε φυγή.
Ο ίδιος προβλέπει υποχώρηση της στερλίνας ακόμη και στα 1,55 δολ. την 18ης Σεπτεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το μέλλον της Σκοτίας, της Βρετανίας, αλλά και της Ευρώπης.
Ποσοστό 36% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, εκτιμά ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει μεταξύ 2% και 5, ενώ το 3% προβλέπει ότι η πτώση θα ξεπεράσει το 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης