Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Με νομική διάταξη απαγορεύει κάθε δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους και της ISIS

Γερμανία: Με νομική διάταξη απαγορεύει κάθε δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους και της ISIS
Καθίσταται πιο εύκολη η δίωξη των υποστηρικτών των τζιχαντιστών
Σε απαγόρευση κάθε δραστηριότητας του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου των τζιχαντιστών, που καλείται Ισλαμικό Κράτος, προέβησαν οι γερμανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της διανομής προπαγανδιστικού υλικού και της προβολής των συμβόλων του.
Η εν λόγω απαγόρευση, που έγινε σήμερα με την έκδοση νομικής διάταξης, έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που υφίστατο και το οποίο καθιστούσε δύσκολη τη δίωξη των υποστηρικτών της ISIS και του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία.
Η οργάνωση αντιπροσωπεύει μια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Thomas de Maiziere, ενώ και ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η στρατολόγηση νέων μελών.
Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι τουλάχιστον 400 άτομα από τη χώρα έχουν ενταχθεί στην ISIS και σε παρόμοιες οργανώσεις.
Η εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι ένας Γερμανός πολίτης που προσδιορίζεται μόνο ως Silvio Κ είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο που απειλούσε ότι οι τζιχαντιστές θα επιτεθούν εναντίον της Γερμανίας, λόγω της στήριξης που παρέχει η χώρα στον αγώνα των Κούρδων, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης