Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητο στο 8% το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα - Σε ιστορικά χαμηλά το ρούβλι - Ανησυχία για τις κυρώσεις της Ε.Ε.

Ρωσία: Αμετάβλητο στο 8% το βασικό επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα - Σε ιστορικά χαμηλά το ρούβλι - Ανησυχία για τις κυρώσεις της Ε.Ε.

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει ο πληθωρισμός, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας
Αμετάβλητο στο 8% διατήρησε το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της πλειοψηφίας των αναλυτών.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι υπήρχε και ένα σημαντικός αριθμός οικονομολόγων, που ανέμενε αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, με την απόφαση αυτή η κεντρική τράπεζα έστειλε μήνυμα ότι ανησυχεί περισσότερο για το πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της, παρά για τον υψηλό πληθωρισμό.
Η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να ξεπεράσει το 7% το 2014, παραμένοντας πάνω από τον στόχο.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, παρά την εκεχειρία που έχει επιτευχθεί στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε ιστορικό χαμηλό το ρούβλι
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί για δεύτερη ημέρα το ρούβλι, στον απόηχο των νέων κυρώσεων της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας και της απόφασης της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 8%.
Ειδικότερα, το ρούβλι υποχωρούσε έναντι του δολαρίου κατά 0,6% στα 37,7265, με την εβδομαδιαία πτώση να διαμορφώνεται στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης