Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συνεχίζεται η αμφισβήτηση του Hollande - Το 62% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του

Γαλλία: Συνεχίζεται η αμφισβήτηση του Hollande - Το 62% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του
Εδώ και δύο εβδομάδες, παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η αμφισβήτηση του αρχηγού του κράτους συνεχίζεται στη Γαλλία
Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου, F. Hollande, με νέα δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 62% των Γάλλων επιθυμεί την παραίτηση του μέχρι το 2017.
Ωστόσο σχεδόν το ίδιο ποσοστό (61%) πιστεύει πως ο πρόεδρος θα εξαντλήσει τη θητεία του που ολοκληρώνεται εκείνη τη χρονιά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP για το εβδομαδιαίο περιοδικό Le Figaro Magazin.
Εδώ και δύο εβδομάδες, παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η αμφισβήτηση του αρχηγού του κράτους συνεχίζεται στη Γαλλία.
Η δημοτικότητά του έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο και είναι στόχος ολοένα και περισσότερων επιθέσεων από πρώην συνεργάτες του ή πρώην υπουργούς.
Στους ερωτηθέντες στο πλαίσιο της δημοσκόπησης προτείνονταν άλλες δύο επιλογές: να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να αλλάξει ο πρωθυπουργός.
Όμως οι ερωτηθέντες δεν είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν "καμιά από τις τρεις επιλογές".
Το 54% επιθυμεί από τον F. Hollande «να προχωρήσει σε διάλυση της Εθνοσυνέλευσης», το 41% «να αλλάξει πρωθυπουργό», αξίωμα το οποίο ασκεί εδώ και πέντε μήνες ο Μ. Vals
Οι υποστηρικτές των σοσιαλιστών επιθυμούν την υλοποίηση κάποιου απ' αυτά τα σενάρια σε ποσοστό μόλις 22% ή 23%.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι υποστηρικτές του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) και αυτοί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου τάσσονται σε συντριπτική πλειοψηφία υπέρ μιας πρόωρης αποχώρησης του προέδρου (86% και 89% αντιστοίχως) και της διάλυσης της βουλής (74% και 85%).
Αντίθετα το 61% των ερωτηθέντων (39% πιστεύουν το αντίθετο) εκτιμά πως ο Hollande θα παραμείνει στη θέση του ως το τέλος της θητείας του το Μάιο του 2017. Η αναλογία τους δεν είναι πάντως παρά 48% μεταξύ των υποστηρικτών του UMP μεταξύ αυτών του Εθνικού Μετώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης