Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ιός Ebola φέρνει… νέα πακέτα διάσωσης για τις χώρες της Αφρικής - Τι σχεδιάζει το ΔΝΤ

tags :
Ο ιός Ebola φέρνει… νέα πακέτα διάσωσης για τις χώρες της Αφρικής - Τι σχεδιάζει το ΔΝΤ
Μεταξύ 100 και 130 εκ. δολαρίων το χρηματοδοτικό κενό των πληττόμενων χωρών
Την επέκταση των πακέτων διάσωσης στις πληττόμενες από τον ιό Ebola, χώρες της Δυτικής Αφρικής σχεδιάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου W. Murray κατέστησε πιθανή την επέκταση των πακέτων διάσωσης της Σιέρα Λεόνε, της Γουινέας και της Λιβερίας, ως αποτέλεσμα της επέλασης του Ebola.
Η αντιμετώπιση του ιού αλλά και η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι προαναφερθείσες χώρες, έχουν πλήξει σημαντικά τις εθνικές οικονομίες.
Μάλιστα, και οι τρεις αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικό κενό ύψους 100 – 130 εκ. δολαρίων έκαστος, καθώς ο ιός έχει αναστείλει την αγροτική και εμπορική δραστηριότητα.
«Εκτός των ανθρώπινων ζωών, ο Ebola αποδεικνύεται ζημιογόνος και για τις οικονομίες των χωρών» επισήμανε ο W. Murray.
Άλλωστε, το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω την ανάπτυξη της Σιέρα Λεόνε στο +8% από +11,3% προηγουμένως, της Λιβερίας στο +2,5% και της Γουινέας στο +2,4% από +3,5%.
«Το ΔΝΤ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση των τρεχόντων πακέτων βοήθειας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι πόροι, που καθίσταται αναγκαία για τη διατήρηση της οικονομικής ισορροπίας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Σημειώνεται πως ο ιός Ebola έχει μολύνει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους ενώ έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.229!
Στην αντιμετώπιση του ιού έχει συνδράμει οικονομικά και η Παγκόσμια Τράπεζα, χορηγώντας κεφάλαια 230 εκ. δολαρίων στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης