Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράπλευρες…απώλειες από το δημοψήφισμα στη Σκοτία - RBS και Lloyds θα μεταφερθούν στην Αγγλία, αν επικρατήσει το «ναι»

Παράπλευρες…απώλειες από το δημοψήφισμα στη Σκοτία -  RBS και Lloyds θα μεταφερθούν στην Αγγλία, αν επικρατήσει το «ναι»
Την έδρα τους στην Αγγλία θα μεταφέρουν RBS και Lloyds, σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Σκοτίας
Τις πληροφορίες για μεταφορά της έδρας της στην Αγγλία, εφόσον οι πολίτες της Σκοτίας ψηφίζουν υπέρ της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε η Royal Bank of Scotland (RBS), ακολουθώντας το παράδειγμα της Lloyds.
Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι έχει καταρτήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς το δημοψήφισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας.
Περίπου το 4% του δανειακού χαρτοφυλακίου της RBS σε μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις λιανικής, συνδέεται με Σκοτσέζους καταναλωτές.
«Η RBS εκτιμά ότι ότι μια τέτοια κίνηση είναι ενδεδειγμένη και υπεύθυνη. Είναι αυτό που αναμένουν από εμάς οι πελάτες», αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.
Μέτοχος της τράπεζας είναι και η βρετανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει ποσοστό άνω του 80%.
Σύμφωνα με τον Chirantan Barua, αναλυτής της Bernstein, το κόστος για τη μεταφορά των RBS και Lloyds για τη μεταφορά στην Αγγλία, θα ανέλθει σε 1 δις. στερλίνες για κάθε τράπεζα.
Επίσης, σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στην ανεξαρτησία, είναι αβέβαιο το δημοσιονομική, νομισματικό, νομικό και κανονιστικό περιβάλλον, στο οποίο θα υποβληθούν οι τράπεζες.
Όπως αναφέρει η RBS η ψήφος για την ανεξαρτησία, είναι ένα ζήτημα που αφορά τον λαό της Σκοτίας.
Η Σκοτία είναι το «σπίτι» της RBS από το 1727 και η τράπεζα σκοπεύει να διατηρήσει ένα σημαντικό επίπεδο λειτουργίας και απασχόλησης στη Σκοτία, ακόμη και αν ανεξαρτητοποιηθεί από τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης