Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Περικόπτει τις προβλέψεις του για την πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας το 2015 λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων

ΟΠΕΚ: Περικόπτει τις προβλέψεις του για την πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας το 2015 λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων
Ο Οργανισμός προβλέπει ότι η Ρωσία θα παράγει 10,51 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο το 2015 από 10,53 εκατ. το 2014
Σε περικοπή των προβλέψεών του σχετικά με την πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας το 2015 προχώρησε ο ΟΠΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι η συνεχής γεωπολιτική αβεβαιότητα περιορίζει τις προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη.
Ο ΟΠΕΚ, που αντιπροσωπεύει τις χώρες που εξάγουν πετρέλαιο, προβλέπει πλέον ότι η Ρωσία θα παράγει 10,51 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα κατά μέσο όρο το 2015 κάτω από τα 10,53 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχε προβλέψει για το 2014.
Παράλληλα, περιέκοψε και τις εκτιμήσεις του σχετικά με την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ρωσίας, εκτιμόντας ότι η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθει κατά 0,3% το 2014 και 1,1% το 2015.
«Η συνεχιζόμενη γεωπολιτική αβεβαιότητα αυξάνεται, περιορίζοντας τις προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη, εν μέσω υποτίμησης του νομίσματος, υψηλού πληθωρισμού και φτωχής ανάπτυξης στις λιανικές πωλήσεις», σημειώνει ο ΟΠΕΚ και προσθέτει ότι «ο αναμενόμενος δεύτερος γύρος οικονομικών κυρώσεων από την Ε.Ε. θα κάνει λιγότερο πιθανή τη γρήγορη ανάπτυξη του ΑΕΠ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης