Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές – Άλμα 100% στο Χρηματιστήριο το 2014, παρά τη χρεοκοπία

Αργεντινή: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές – Άλμα 100% στο Χρηματιστήριο το 2014, παρά τη χρεοκοπία
Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το οικονομικό χάος στην Αργεντινή, προειδοποιούν οι αναλυτές
Ψήφο εμπιστοσύνης προσφέρουν στο Χρηματιστήριο της Αργεντινής οι επενδυτές, τουλάχιστον οι Λατινοαμερικάνοι, εκτιμώντας ότι η χώρα θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.
Ο χρηματιστηριακός δείκτης Merval στην Αργεντινή, έχει καταγράψει άλμα σχεδόν 100% κατά τη διάρκεια του 2014 την υψηλότερη άνοδο στον κόσμο, παρά τη δεύτερη χρεοκοπία σε διάστημα 13 ετών.
Ο δείκτης Merval, όπως σημειώνει το CNN Money, συμπεριλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αργεντινής, όπως η Telecom Argentina, η Energy Petrobras και τράπεζες.
Ωστόσο, οι υψηλές αποδόσεις στα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών, πολλές φορές απορρέουν από υψηλά ρίσκα.
Μεγάλο μέρος των εισροών στις μετοχές της Αργεντινής, προέρχονται από πλούσιους Λατινοαμερικάνους επενδυτές, κυρίως από την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Paul Christopher, της Wells Fargo Advisors.
Ο ίδιος εκτιμά ότι πολλοί από αυτούς τους περιφερειακούς επενδυτές, έχουν μια ιδιαίτερη οπτική, καθώς «τρέχουν» συμβόλαια στην Αργεντινή και επιθυμούν η χώρα να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα.
Ωστόσο όπως σημειώνει το CNN Money, το οικονομικό χάος που επικρατεί στην Αργεντινή δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Η Αργεντινή παραμένει εγκλωβισμένη στη διαμάχη με τα hedge funds που έχουν στην κατοχή τους τα χρεοκοπημένα ομόλογα του 2011.
Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, γύρω αστο 30% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι βρίσκεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.
Το πέσο καταγράφει ελεύθερη πτώση από τις αρχές του 2014, ενώ επικρατούν φόβοι ότι τελειώνουν τα συναλλαγματικά αποθέματα.
Ωστόσο, η απόδοση του χρηματιστηρίου της Αργεντινής καταδεικνύει ότι πολλοί επενδυτές, τουλάχιστον στη Λατινική Αμερική, εκτιμούν ότι η χώρα θα βρει τον τρόπο να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης