Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 14 μηνών η ισοτιμία του ευρώ προς το δολάριο – Σε χαμηλά έτους η στερλίνα

Σε χαμηλά 14 μηνών η ισοτιμία του ευρώ προς το δολάριο – Σε χαμηλά έτους η στερλίνα
Η αβεβαιότητα σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκοτίας επηρεάζει το βρετανικό νόμισμα
Επιμένουν οι αναταραχές στην αγορά συναλλάγματος, με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου να υποχωρεί κάτω από το 1,29 δολάριο, που αποτελεί χαμηλό από τον Ιούλιο του 2013, ενώ και η στερλίνα παλεύει να διατηρηθεί στο 1,6 δολάριο.
Μετά την πρόσφατη «αναταραχή» που προκλήθηκε από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη Πέμπτη, οι φορείς της αγοράς συναλλάγματος στρέφουν πλέον την προσοχή τους προς τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, FED, την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα από τις ΗΠΑ, θα καταδείξουν επιπλέον πτώση των ανέργων και μια επανεκκίνηση της κατανάλωσης, με μια σημαντική αύξηση των λιανικών πωλήσεων.
Αυτοί οι δείκτες θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα μηνύματα προς τη FED να προχωρήσει μελλοντικά σε αύξηση των επιτοκίων.
Στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων φαίνεται να προεξοφλείται πάνω από 50% η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ σε λιγότερο από ένα χρόνο, πριν από τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, κάτι ωστόσο που έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.
Οι συμμετέχοντες στην αγορά συναλλάγματος συνεχίζουν να προχωρούν σε αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου τους, κάτι που μεταφράζεται σε νέα υποχώρηση για το ευρώ.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα διεύρυνε σήμερα, Τρίτη, τις απώλειές του, φθάνοντας να χάσει ακόμη και το επίπεδο του 1,29 ευρώ, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013.
Το δολάριο βαίνει ενισχυόμενο και έναντι της στερλίνας.
Το βρετανικό νόμισμα μάχεται για να σώσει το επίπεδου του 1,6 δολαρίου, που αποτελεί χαμηλό από τον Νοέμβριο του 2013.
Η αβεβαιότητα εν όψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, επηρεάζει αρνητικά τη στερλίνα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, για πρώτη φορά το ποσοστό όσων είναι υπέρ υπερέβη αυτό όσων αντιτίθενται στο ενδεχόμενο ανεξαρτησίας της Σκοτίας.
Το δολάριο διατήρησε την άνοδο του, όχι μόνο έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων, όπως το ευρώ και η στερλίνα, αλλά και έναντι του ιαπωνικού γεν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τα τελευατία έξι χρόνια, στα 106,37 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης