Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πετάει» η μετοχή του Facebook, στα 200 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση – Αν συνεχιστεί η άνοδος θα αποτιμάται όσο το ΑΕΠ της Ελλάδος

tags :
«Πετάει» η μετοχή του Facebook, στα 200 δισ. δολ.  η κεφαλαιοποίηση – Αν συνεχιστεί η άνοδος θα αποτιμάται όσο το ΑΕΠ της Ελλάδος
Μέσα σε δυόμισι χρόνια η μετοχή της Facebook έχει σχεδόν διπλασιαστεί
Τα 200 δισ. δολάρια έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Facebook σήμερα, φτάνοντας πλέον στην ελίτ της Wall Street.
Ο διαδικτυακός κολοσσός πλέον αξίζει περισσότερα από την Toyota, την Coca-Cola και την Bank of America και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την HSBC.
Για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε τα μεγέθη, το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι στα 183 δισ. ευρώ, ή στα 250 δισ. περίπου δολάρια.
Το ράλι των μετοχών της Facebook φέτος μπορεί, σύμφωνα με τους αναλυτές να θεωρηθεί ως επιδοκιμασία της ηγεσίας του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg, ο οποίος έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει οποιαδήποτε εφαρμογή που απειλεί να υπονομεύσει την ηγεσία του Facebook στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Instagram και του WhatsApp Messenger.
Πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, όταν η μετοχή έκανε ένα προβληματικό ντεμπούτο στη χρηματιστηριακή αγορά στην τιμή των 38 δολαρίων ανά μετοχή, οι μετοχές του Facebook έκλεισαν χτες στα 77,89 δολάρια, φτάνοντας την κεφαλαιοποίηση της στα 200,9 δισ. δολάρια.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης