Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα αναζητήσει εντός των BRICS στρατηγικές συνεργασίες στον κλάδο της υγείας

Ρωσία: Θα αναζητήσει εντός των BRICS στρατηγικές συνεργασίες στον κλάδο της υγείας
Η Ρωσία αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της χωρών BRICS τον ερχομένο Ιούλιο
«Εφόσον η αλληλεπίδραση στα πλαίσια των G8 έχει παγώσει – και για αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς – το υπουργείο Εξωτερικών σκοπεύει να δώσει, πλέον, βαρύτητα στη συνεργασία στο τομέα της υγείας με τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov.
Υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία θα αναλάβει την προεδρία των BRICS, στη Σύνοδο Κορυφής, που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα σημαντικό κεφάλαιο» του Συνεδρίου να αφιερωθεί στη συνεργασία στο τομέα της προστασίας της υγείας.
Το σχέδιο της Ρωσίας για την προεδρία περιλαμβάνει ήδη συμφωνίες για την συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση των λοιμωδών και μη λοιμωδών ασθενειών, την ανάπτυξη της βιοϊατρικής, τη βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής περίθαλψης και την εξασφάλιση απεριόριστης πρόσβασης σε αυτή.
Ο Ryabkov υπογράμμισε ότι η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε πάροχο ιατρικών υπηρεσιών και ιατρικής τεχνογνωσίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, με το ποσό ενίσχυσης για την βελτίωση του συστήματος υγείας σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ασίας να αγγίζει τα 300 εκατ. δολάρια» και «πάνω από 900 ειδικούς να συνδράμουν τις προσπάθειες των χωρών της Λατινικής Αμερικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης