Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 10 μηνών υποχωρεί η στερλίνα εν όψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας

Σε χαμηλό 10 μηνών υποχωρεί η στερλίνα εν όψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας
H πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία, πέραν του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, επηρεάζει και τη συναλλαγματική ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος
Αρνητικά επηρεάζει τη βρετανική στερλίνα η αύξηση των ποσοστών όσων είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας, σύμφωνα με τα όσα καταδεικνύουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Το βρετανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 10 μηνών, ήτοι σε επίπεδα Νοεμβρίου του 2013, έναντι του δολαρίου, μέχρι το 1,61 δολάριο.
Ο αντίκτυπος της πολιτικής αβεβαιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επηρεάζει μόνο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη μετοχή μάλιστα της Royal Bank of Scotland να καταγράφει μεγάλες απώλειες.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο, όσοι είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας φαίνεται να έχουν πλέον το προβάδισμα.
Αυτή η αύξηση των ποσοστών, μάλιστα, έρχεται μόλις 10 ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Η αντίδραση των επενδυτών στην αγορά συναλλάγματος είναι άμεση, με τις πωλήσεις στο βρετανικό νόμισμα να κυριαρχούν και την πτώση του να φθάνει έως το 1,61 δολάριο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013.
Σημειώνεται ότι έναντι του ευρώ, η στερλίνα άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο σε σχεδόν τρεις εβδομάδες, στα 80,17 πένες ανά ευρώ, ενώ έναντι του γεν άγγιξε επίσης χαμηλό τριών εβδομάδων στα 169,8 γεν, πριν ανακάμψει στα 170,41 γεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης