Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικονομική στήριξη στη Rosneft από τη ρωσική κυβέρνηση – Θα διαθέσει 40,6 δισ. δολάρια

tags :
Οικονομική στήριξη στη Rosneft από τη ρωσική κυβέρνηση – Θα διαθέσει 40,6 δισ. δολάρια
Ως σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων, η εταιρεία πρέπει να στηριχθεί, τόνισε ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντ. Μεντβέντεφ
Σε οικονομική στήριξη στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft εξετάζει νε προχωρήσει η κυβέρνηση της Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία χρείζει κεφαλαίων για να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος της.
Το ποσό αυτό μπορεί να φθάσει στο 1,5 τρισ. ρούβλια (40,6 δισ. δολάρια), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Vedomosti, που επικαλείται το Reuters.
Τον περασμένο μήνα, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν, είχε ζητήσει το ποσό του 1,5 τρισ. ρουβλίων από το Εθνικό Ταμείο Περιουσίας, ένα από τα ρωσικά κρατικά επενδυτικά ταμεία, προκειμένου να μπορέσει να βοηθηθεί η εταιρεία που πλήττεται από τις κυρώσεις της Δύσης έναντι της Μόσχας για την ακολουθούμενη πολιτική στην ουκρανική κρίση.
Αν και πολλοί εκτιμούν ότι είναι απίθανο να λάβει η εταιρεία αυτή τη βοήθεια, με δηλώσεις του ο ρώσος πρωθυπουργός στην εφημερίδα Vedomosti σημείωσε ότι η εταιρεία, που παράγει το 40% της ρωσικής πετρελαϊκής παραγωγής, ενδεχομένως να λάβει βοήθεια.
Όπως επισήμανε, «το ποσό αυτό φαίνεται μεγάλο, όμως δεν χρειάζεται όλα να γίνουν μέσα σε ένα χρόνο» και πρόσθεσε ότι η Rosneft θα πρέπει να διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής, διότι αποτελεί σημαντική πηγή φορολογικών εσόδων.
Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «ως εκ τούτου, θα πρέπει να βοηθηθεί να διατηρήσει το επίπεδο των επενδύσεων» και σημείωσε ότι είναι υπό εξέταση συγκεκριμένες μεταβλητές και τρόπους υποστήριξής της.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Rosneft πρέπει να αποπληρώσει 440 δισ. ρούβλια (12 δισ. δολ.) μέχρι το τέλος του έτους και επιπλέον 626 δσι. ρούβλια (17 δισ. δολ.) τον επόμενο χρόνο, μετά τον βαρύ δανεισμό της για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά πέρυσι ύψους 55 δισ. δολαρίων της βρετανο-ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας TNK-BP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης