Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ε.Ε.: Bοήθεια 140 εκατ. ευρώ στις χώρες της Δ. Αφρικής που πλήττονται από τον ιό ebola

Ε.Ε.: Bοήθεια 140 εκατ. ευρώ στις χώρες της Δ. Αφρικής που πλήττονται από τον ιό ebola
Περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από το χειρότερο ξέσπασμα του ιού
Βοήθεια ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό ebola ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως ανέφερε η επίτροπος για τη διεθνή συνεργασία και την ανθρωπιστική βοήθεια, Κρισταλίνα Γεωργίεβα, «η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, παρά τις γενναίες προσπάθειες των ανθρωπιστικών οργανώσεων και παρά την έγκαιρη και ουσιαστική βοήθεια που παρέχεται από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ε.Ε.»
Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να παρέχουμε επαρκής αεροπορικές μεταφορές και ιατρικό εξοπλισμό στους εταίρους μας προκειμένου να τους βοηθήσουμε να καταπολεμήσουν αυτή την απειλή».
Από τα 140 εκατ. ευρώ, ποσό 97,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε για τη δημοσιονομική υποστήριξη της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε, ώστε να ενισχυθεί η ικανότητα των κυβερνήσεών τους να παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες και ειδικά στον τομέα της υγείας, αλλά και για τη μακροοικονομική σταθερότητα, δήλωσε η επίτροπος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι 38 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των τομέων υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομέων αυτών της ασφάλειας τροφίμων, νερού και αποχέτευσης.
Επιπλέον 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την παροχή κινητών εργαστηρίων για την ανίχνευση του ιού και την εκπαίδευση των εργαζομένων στην υγεία.
Σημειώνεται ότι το ξέσπασμα του ιού ebola, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013, ήδη έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.900 ανθρώπους στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Γουινέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης