Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Όλο το ρίσκο στην ΕΚΤ – Ο Draghi πρέπει να είναι απελπισμένος

tags :
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Όλο το ρίσκο στην ΕΚΤ – Ο Draghi πρέπει να είναι απελπισμένος
Παρά την πρόθεση του να κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, η σωτηρία αργεί
Την άποψη ότι όλο το ρίσκο ανήκει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατόπιν της απόφασης της να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 0,05% και να ανακοινώσει πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS εκφράζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Mario Draghi πρέπει να είναι απελπισμένος. Παρά την πρόθεση του προέδρου της ΕΚΤ να κάνει τα πάντα για να σώσει το ευρώ, η σωτηρία αργεί».
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, αιτία για αυτήν την «καθυστέρηση» είναι ότι «χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία δεν αξιοποίησαν για μια ακόμα φορά το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους και περιμένουν και πάλι βοήθεια από την ΕΚΤ».
«Πώς μπορεί η κεντρική τράπεζα να επιστρέψει στην καθημερινότητα; Σε περίπτωση που αυξήσει το επιτόκια, απειλείται η ίδια με ζημιές», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «ο Mario Draghi παραδέχεται πλέον ότι είναι όλο και δυσκολότερο για την ΕΚΤ να εγγυηθεί μόνο με τη βοήθεια της νομισματικής πολιτικής σταθερές τιμές»
«Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι ανάπτυξη, η οποία βρίσκεται στην ευθύνη των κυβερνήσεων. Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος της ΕΚΤ δεν εισακούγεται όταν λέει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές συνδέονται μεν με υψηλό κόστος, αλλά η απουσία ανάπτυξης έχει ακόμα μεγαλύτερο τίμημα» καταλήγει το δημοσίευμα της Neue Zürcher Zeitung.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης