Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Hollande - Πιο αντιδημοφιλής Γάλλος πρόεδρος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Γαλλία: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Hollande - Πιο αντιδημοφιλής Γάλλος πρόεδρος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Στο 13% κατρακύλησε η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου
Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας F. Hollande που κατρακύλησε τον Αύγουστο στο 13%.
Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ καθιστώντας τον Hollande τον πιο αντιδημοφιλή πρόεδρο στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο TNS-Sofres δείχνει ότι η δημοτικότητα του Hollande μειώθηκε κατά πέντε μονάδες τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος.
Ο σοσιαλιστής Hollande έχει χάσει την υποστήριξη πολλών ψηφοφόρων των Σοσιαλιστών, κυρίως τους αριστερούς ψηφοφόρους, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του, καθώς η ανεργία έχει ξεπεράσει το 10% και η ανάπτυξη είναι σχεδόν μηδενική.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 28 Αυγούστου ως την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση του υπουργού Οικονομίας Arnaud Montebourgκαι την αντικατάστασή του με τον 36χρονο πρώην τραπεζικό Emmanuel Macron μια κίνηση που θεωρήθηκε νέα στροφή του Hollande προς τα δεξιά.
Έκτοτε ο γάλλος πρόεδρος ήρθε ξανά σε δύσκολη θέση μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην συντρόφου του και πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας V. Trierweiler στο οποίο τον περιγράφει ως ψυχρό και αδιάφορο, ενώ επισημαίνει ότι ο Hollande αποκαλούσε στις ιδιωτικές του συνομιλίες «ξεδοντιάρηδες» τους φτωχούς.
Ο πρωθυπουργός M. Vals, που ήταν νωρίτερα φέτος ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην κυβέρνηση του Hollande με ποσοστό δημοτικότητας άνω του 50%, είδε επίσης το ποσοστό του να πέφτει στο 30% τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 14 μονάδων σε διάστημα δύο μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης