Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ποσοτική χαλάρωση 500 δισ. ευρώ εξετάζει η ΕΚΤ - Τριετές πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και ABS

tags :
Reuters: Ποσοτική χαλάρωση 500 δισ. ευρώ εξετάζει η ΕΚΤ - Τριετές πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και ABS
Πληροφορίες του Reuters κάνουν λόγο για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, ύψους 500 δισ. ευρώ
Πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 500 δισ. ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει αγορές ABS (απλών εγγυημένων τίτλων) και καλυμμένων ομολόγων, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές της ΕΚΤ.
Το τριετές πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το 2014 και δεν θα ανακοινωθεί σήμερα από τον διοικητή Mario Draghi, εκτός και αν συναντήσει ισχυρές αντιστάσεις, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου.
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Reuters.
Όπως σημειώνει το Reuters, ο Mario Draghi δήλωσε στις 22 Αυγούστου από τη Σύνοδο των Κεντρικών Τραπεζών στο Jackson Hall, ότι οι προετοιμασίες της ΕΚΤ για την αγορά ABS προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
Παράλληλα, είχε τονίσει ότι το Δ.Σ. της ΕΚΤ θα αναγνωρίσει τη σημαντική υποχώρηση που σημείωσε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Αύγουστο και θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η κεντρική τράπεζα.
Η ΕΚΤ έχει αρχίσει την ανάπτυξη ενός τέτοιου προγράμματος, με στόχο την τόνωση της αγοράς ABS και την προσφορά μιας εναλλακτικής πηγής χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ευρωζώνης.
Η συνέντευξη τύπου του διοικητή Mario Draghi, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και ξεκινά στις 15:30, ώρα Ελλάδας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης