Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aργεντινή: Ζυμώσεις για την αποπληρωμή αναδιαρθρωμένων ομολόγων - Μαζικές αγορές δολαρίων υπό το φόβο κατάρρευσης του πέσο

Aργεντινή: Ζυμώσεις για την αποπληρωμή αναδιαρθρωμένων ομολόγων - Μαζικές αγορές δολαρίων υπό το φόβο κατάρρευσης του πέσο
Η αποπληρωμή των ομολόγων υπολογίζεται πως θα γίνει από τις τράπεζες της Αργεντινής
Συζήτηση επί του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση της Αργεντινής να αποπληρώσει τα ομόλογα που διέπονται από το διεθνές δίκαιο, μέσω των τραπεζών της χώρας, ξεκινά σήμερα η Γερουσία.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, το εν λόγω νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο στους διεθνείς επενδυτές να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με νέα ομόλογα που θα διέπονται από το δίκαιο της Αργεντινής.
Η αποπληρωμή των ομολόγων υπολογίζεται πως θα γίνει από τις τράπεζες της Αργεντινής.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει στόχο με τους ίδιους όρους να αποπληρώσει και τους ομολογιούχους των χρεοκοπημένων ομολόγων, ανεξάρτητα από το εάν εκείνοι θα αποφασίσουν να αποδεχθούν την ανταλλαγή.
Οι προσπάθειες αυτές έχουν στόχο να παρακάμψουν τις αποφάσεις του αμερικανικού δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οποίες η Αργεντινή δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρεοκοπημένα της ομόλογα, την ίδια στιγμή που θα αποπληρώσει τα αναδιαρθρωμένα ομόλογα.
Κατά τις πληροφορίες, η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει υπέρ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Την ίδια στιγμή, σε μαζικές αγορές δολαρίων προβαίνουν οι πολίτες της Αργεντινής, υπό τον φόβο της υποτίμησης.
Η ζήτηση για δολάρια έχει φτάσει στα ύψη. Μόνο χθες, Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν αγορές ύψους 42 εκατ. δολαρίων.
Οι κάτοικοι της Αργεντινής σπεύδουν μαζικά να ξεφορτωθούν τα πέσος, προκειμένου να προμηθευτούν δολάρια και να θωρακιστούν έναντι του κινδύνου κατάρρευσης του νομίσματός τους.
Το πέσο μετρά απώλειες 22% έναντι του δολαρίου φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης