Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο σοκ από το νέο αποκεφαλισμό Αμερικανού από το Ισλαμικό Κράτος – Να αναλάβει άμεσα δράση καλείται ο Obama

Παγκόσμιο σοκ από το νέο αποκεφαλισμό Αμερικανού από το Ισλαμικό Κράτος – Να αναλάβει άμεσα δράση καλείται ο Obama
Οργισμένος ο γ.γ. του ΟΗΕ από τη στάση των τζιχαντιστών
(upd2) Την οργή της διεθνούς κοινότητας, όπου πυκνώνουν οι φωνές για την ανάγκη να αναληφθεί άμεση δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους, προκαλεί ένα ακόμα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, στο οποίο απεικονίζεται ένας ακόμα αποκεφαλισμός, αυτήν την φορά ενός Αμερικανού δημοσιογράφου.
Πρόκειται για τον Steven Sotloff, 31 ετών, ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία το 2013 και έκτοτε αγνοούνταν.
Ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως «θα ελέγξει τη γνησιότητα του βίντεο».
Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, ο τρόπος αποκεφαλισμού του St. Sotloff είναι πανομοιότυπος με αυτόν του James Foley.
Λίγο πριν την εκτέλεσή του, ο Αμερικανός όμηρος φέρεται να διαμηνύει, καθ’ υπόδειξη των τζιχαντιστών: ««Είμαι ξανά εδώ Ομπάμα. Και είμαι εδώ λόγω της αλαζονικής σου πολιτικής προς το Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της επιμονής σου να συνεχίσεις τους βομβαρδισμούς σου και (δεν ακούγεται καθαρά) στο φράγμα της Μοσούλης παρά τις σοβαρές προειδοποιήσεις μας. (...) Όσο οι πύραυλοί σου συνεχίζουν να χτυπούν τους ανθρώπους μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίζει να χτυπά τους σβέρκους του λαού σου».
Όπως και ο James Foley, ο Sotloff εμφανίζεται να κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την εξωτερική πολιτική και την παρέμβαση των ΗΠΑ στις μάχες στο Ιράκ.
Κατά τη διάρκεια του βίντεο, το Ισλαμικό κράτος απειλεί πως θα αποκεφαλίσει και τον Βρετανό όμηρο, David Haines.
Σημειώνεται πως το βίντεο  αναρτήθηκε στο Youtube, ωστόσο, λόγω των βίαιων εικόνων "κατέβηκε" αμέσως.
Το νέο βίντεο – σημειώνεται πως είχε δοθεί στη δημοσιότητα και βίντεο με τον αποκεφαλισμό Κούρδου μαχητή – προκάλεσε την οργή του γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon.
«Είμαστε όλοι εξοργισμένοι από τις αναφορές που έρχονται από το Ιράκ για τις τρομερές δολοφονίες αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, και τον προφανή αποκεφαλισμό ενός ακόμη δημοσιογράφου» υπογράμμισε ο γ.γ. του ΟΗΕ, την ώρα που στις ΗΠΑ αυξάνουν οι φωνές για την ανάληψη δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια στρατηγική, ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσει στους Αμερικανούς και στο Κογκρέσο πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εντ Ρόις πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Η αμερικανική ηγεσία είναι ουσιώδης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα στείλουμε στρατιώτες επί του πεδίου αλλά μιλάμε για αεροπορικά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλή διπλωματία, κάτι που ακόμη λείπει», υποστήριξε ο Ρόις, ενώ ο Δημοκρατικός Έλιος Έντζελ τόνισε ότι «πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε σύντομα».





Cameron: Αποκρουστική πράξη ο αποκεφαλισμός του Sotloff από το ISIS
Tον αποτροπιασμό του για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Steven Sotloff από το Ισλαμικό Κράτος εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός D. Cameron.
Ειδικότερα ο Cameron ανέφερε πως πρόκειται για μια «απολύτως αποκρουστική, στυγερή πράξη» χαρακτηρίζει
Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται ότι αργότερα απόψε θα εκδώσει μια ανακοίνωση για τις νέες απειλές που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές και την εκτέλεση του Sotloff που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε από τον ίδιο Βρετανό που τον περασμένο μήνα είχε αποκεφαλίσει και τον δημοσιογράφο J. Foley.

(πρώτη ενημέρωση 2 Σεπτεμβρίου 20:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης