Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Για εθνοκάθαρση κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος η Διεθνής Αμνηστία

tags :
Ιράκ: Για εθνοκάθαρση κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος η Διεθνής Αμνηστία
Έχει μετατρέψει τις βόρειες περιοχές σε «αιματοβαμμένα πεδία θανάτου», σημειώνει
Σε ευρεία εθνοκάθαρση εναντίον μειονοτήτων στο βόρειο Ιράκ προχωρούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστεία, η οποία τονίζει ότι έχει νέες αποδείξεις επ' αυτού.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, οι μαχητές του ΙΚΙΛ έχουν μετατρέψει τις βόρειες περιοχές που έχουν καταλάβει σε αιματοβαμμένα πεδία θανάτου.
Νωρίτερα, ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις έσπασαν την επί δύο μήνες πολιορκία από τους τζιχαντιστές της πόλης Αμερλί.
Το Ισλαμικό Κράτος και οι σύμμαχοί του σουνίτες αντάρτες έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.
Χιλιάδες κόσμου έχει χάσει τη ζωή του, η πλειονότητα των οποίων είναι πολίτες, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύφουν από τις εστίες τους τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστεία, έχει συγκεντρώσει αποδείξεις ότι στη βόρεια περιοχή Σινχάρ, τον Αύγουστο, έλαβαν χώρα μαζικές εκτελέσεις, δύο εκ των πιο θανατηφόρων έγιναν όταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επέδραμαν σε χωριά, σκοτώνοντας εκατοντάδες στις 3 και 15 Αυγούστου.
«Ομάδες ανδρών και αγοριών, μεταξύ των οποίων και παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών και από τα δύο χωριά που έπεσαν στα χέρια των μαχητών του ΙΚΙΛ, σκοτώθηκαν», επισημαίνεται.
«Το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει κατάπτυστα εγκλήματα και έχει μετατρέψει αγροτικές περιοχές στην Σινχάρ σε αιματοβαμμένα πεδία θανάτου στη βίαιη εκστρατεία του για να εξαλείψει κάθε ίχνος μη Αράβων και μη σουνιτών μουσουλμάνων».
Χθες, Δευτέρα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν ομάδα στο Ιράκ προκειμένου να διερευνήσει τη διάπραξη «πράξεων απανθρωπιάς στη μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης