Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος παραμένει η Βρετανία - Αυστηρά μέτρα κατά των τζιχαντιστών εξήγγειλε ο D. Cameron

Σε κατάσταση συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος παραμένει η Βρετανία - Αυστηρά μέτρα κατά των τζιχαντιστών εξήγγειλε ο D. Cameron
O Cameron παρουσίασε σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σειρά μέτρων κατά των τζιχαντιστών με στόχο την αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η βρετανική κυβέρνηση , προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής επίθεσης κατά της Βρετανίας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες  η Υπουργός Εσωτερικών, Theresa May ο βαθμός απειλής είναι πολύ «σοβαρός», λόγω των τζιχαντιστών του Ιράκ και της Συρίας.
Ειδικότερα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, D. Cameron παρουσίασε στο βρετανικό κοινοβούλιο τις λεπτομέρειες νομοσχεδίου το οποίο εμποδίζει την είσοδο και έξοδο από τη χώρα ακραίων ισλαμιστών.
Τα αυστηρά μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο έχουν ως στόχος την αποτροπή του υπαρκτού ενδεχόμενου επίθεσης ισλαμιστών τρομοκρατών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι προτάσεις που έχει στα χέρια του ο D. Cameron περιλαμβάνουν σειρά μέτρων με πιο ριζοσπαστικό την απαγόρευση επανόδου στη χώρα όλων των βρετανών τζιχαντιστών μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αν και το βρετανικό δίκαιο δίνει την ευχέρεια στην υπουργό Εσωτερικών να αφαιρέσει για ορισμένο χρονικό διάστημα τα διαβατήρια υπόπτων για τρομοκρατία ή χουλιγκανισμό, νομικοί κύκλοι στο Λονδίνο εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο συνάδει με τις Διεθνείς Συνθήκες η έστω και προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα καταγωγής του ενός ατόμου και η μετατροπή του σε άπατρι.
Παρά τα νομικά κωλύματα πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αφαίρεση ακόμη και της βρετανικής υπηκοότητας σε όλους όσους πολεμούν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους (ΙS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης