Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Ο κρυφός σύμμαχος της Banco Espirito Santo - Το δάνειο των 835 εκατ. δολ και οι καυτές αποκαλύψεις

Goldman Sachs: Ο κρυφός σύμμαχος της Banco Espirito Santo - Το δάνειο των 835 εκατ. δολ και οι καυτές αποκαλύψεις
Το δάνειο χορηγήθηκε τον Ιούλιο, όταν ήταν αδύνατο για την πορτογαλική τράπεζα να δανειστεί απευθείας από τις αγορές
Συνεχίζονται οι "καυτές" αποκαλύψεις για την πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo, τα προβλήματα της οποίας λίγο έλειψε να απειλήσουν για μια ακόμη φορά το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η Goldman Sachs ήταν εκείνη που χορήγησε ένα δάνειο ύψους 835 εκατ. δολαρίων στη Banco Espirito Santo ελάχιστο χρονικό διάστημα μάλιστα, προτού η πορτογαλική τράπεζα αποδειχθεί πως καταρρέει...
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζει η εφημερίδα, η αμερικανική Goldman Sachs αποδείχθηκε ο Νούμερο 1 σύμμαχος της πορτογαλικής τράπεζας... Γιατί; Γιατί την βοήθησε να αντλήσει κεφάλαια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσω μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία ίδρυσε στο Λουξεμβούργο η Goldman Sachs, η πορτογαλική τράπεζα έλαβε δάνειο ύψους 835 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.
Πρόκειται για μια χρονική στιγμή, κατά την οποία έμοιαζε αδύνατο για την πορτογαλική τράπεζα να δανειστεί απευθείας από τις διεθνείς αγορές.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια η Wall Street Journal, το δάνειο που χορήγησε στη Banco Espirito Santo η Goldman Sachs αποτέλεσε μια προσωρινή ανακούφιση για την πορτογαλική τράπεζα, τα προβλήματα της οποίας τελικώς την πρόδωσαν...
Ωστόσο για τη Goldman Sachs η επένδυση αυτή μόνο επικερδής δεν αποδείχθηκε αφού η αμερικανική τράπεζα τελικώς έχασε τα... χρήματά της!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης