Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχής η διολίσθηση του ρωσικού ρουβλίου - Υποχωρεί στα 37,20 ανά δολάριο

tags :
Συνεχής η διολίσθηση του ρωσικού ρουβλίου - Υποχωρεί στα 37,20 ανά δολάριο
Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, ο χρηματιστηριακός δείκτης Μicex μετρά απώλειες άνω του 3,5%
Τέλος δεν φαίνεται να έχει η διολίσθηση του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, καθώς η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο θρίλερ της ουκρανικής κρίσης έχει χτυπήσει κόκκινο.
Το ρωσικό ρούβλι υποχωρεί διαρκώς σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά από ένα θυελλώδες και πλούσιο σε εξελίξεις σαββατοκύριακο.
Η δήλωση του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν, José Manuel Barroso, πως η "κατάσταση στην Ουκρανία πλησιάζει κοντά στο σημείο που δεν έχει επιστροφή" ήταν αρκετή για να επιφέρει νέο πλήγμα στην πορεία του ρωσικού νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος.
Το ρωσικό ρούβλι υποχωρεί άνω του 1% στα 37,20 ανά δολάριο, αγγίζοντας νέα χαμηλά επίπεδα, χαμηλότερα έναντι της περασμένης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, οι πιέσεις καλά κρατούν και για τον ρωσικό χρηματιστηριακό δείκτη Micex.
Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, ο δείκτης μετρά απώλειες άνω του 3,5%.
"Η πίεση στο ρωσικό νόμισμα θα συνεχιστεί", εκτιμά, αποτιμώντας τις τρέχουσες εξελίξεις, ο Egor Fedorov, αναλυτής της ING Bank.
"Οι συνεχείς πιέσεις στο ρωσικό νόμισμα μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινές εμπλοκές στις διατραπεζικές πληρωμές", προσθέτει ο Fedorov.
"Η κατάσταση αποδεικνύεται τελικώς πάρα πολύ δύσκολη", δηλώνει, από την πλευρά του, ο Andrew MacFarlane, στρατηγικός αναλυτής της Mitsubishi UFJ Securities International.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης